tisdag 16 december 2014

Ur led är tiden och så även jag...

Jag vill ha SNÖ!!!!!!
Ho ho snön, snöööööööön????????? Inte nog med att man farit land och rike runt i alla år och letat efter sol och värme, nu ska man få lov att åka världen över för att hitta snö också... Vad är det här? Jag ska åka Tjejvasan om två månader och det är hundra år sen jag åkte skidor - den gången höggravid och aptung - jag minns det som helvetet på jorden... ska min debut i Vasaloppets spår bli lika traumatisk och mentalt smärtsam??? För att inte tala om hur fysiskt smärtsam den kommer att bliiii - så ro hit med lite mycket snö nu TACK!

Eftersom jag låter bli att tänka efter före ganska ofta så ser det ut som att jag redan har ett digert pogram nästa år, och 2015 har inte ens börjat än. Nä men det är väl lika bra att inte tänka efter så mycket då så det blir nåt gjort. Fast det skulle vara bra att tänka efter lite före ibland, nån gång, tror jag. Men å andra sidan så lever man bara en gång, och det framtida livet vet man inget om det kan bara ta tvärslut likaväl som det kan pågå i massor av år. Sådärja då har jag resonerat lite med mig själv igen och inte kommit fram till något alls egentligen, men det är säkert lite bra att lufta tankar och svammel då och då. Eller?

Vad kul det här ska bli!!
Jag ska i alla fall springa ett vinterlopp i Stockholm i slutet av januari, Winter Run, i lag denna gång, det ska bli kul. Vi är ett lag på 7 personer - lag Snabbfoting - och fem av dem jag aldrig träffat förut så det ska bli superkul. Först ska vi kuta för glatta livet, sen ska vi gå ut i Stockholmskvällen och käka ta ett glas eller två och bara umgås - det ser jag så mycket fram emot - spännande värre! Jag älskar verkligen möten med nya människor!

Jamen Vasaloppsgrejset se ju verkligen INTE ut att passa mig och mitt tålamod superkanonbra på flera sätt...
Och sen i februari är det då dags för Tjejvasan! Men hur i hela himmelens, fridens och whatevers dagar kom jag på att jag skulle göra den här Tjejklassikern??? VA? Simma Tjejsimmet i snorkallt vatten var som sagt KALLT men sjukt kul, att springa Tjejloppet i Lidingöloppet var backigt, lerigt drygt och kul för springa kan jag, men nu???? NU KOMMER ELDPROVET - skidåkningen! Jaja jag kör strutsmetoden tills det är dags, ner i sanden med huvet bara och FÖRTRÄNG!

2,1 mil...
I April blir det en halvmara igen, en halvmara bara för tjejer, Det är andra gången det loppet går och andra gången jag deltar i det. Det är ett roligt lopp på en fin bana genom och runt Djurgården. Förresten...sa jag ROLIGT lopp? det är ett 2,1 mil långt lopp, är det så kul? ;)

Min rumpa efter skinkförhårdnadsuppbyggnaden?
Fatta va snygg den blir att klämma ner i ett par jeans, ont och ömt ja men vad gör man inte ;)
Den 6 juni kör jag sista momentet i min Tjejklassiker, cykling 10 mil Tjejvättern! Det ska bli kul, mitt första lopp på cykel någonsin. Jag ska nog bygga upp lite rumpskinks-förhårdnader tills dess har jag tänkt och köpa massor med ringblomssalva  :)

Nä just det helt rätt - och nu blir det minsann en repris!
En vecka senare, 13 juni, ja då blir det Oakley Mini 10k i Neeeeeew Yoooork IGEN! Ett vinnande koncept måste faktiskt upprepas! Och nu är inte bara resan bokad utan även boendet, jag har hyrt en privat lägenhet ett stenkast från Times Square - det kommer bli såååå mumma :)

?????
Och sen då, jo SEN kommer det nåt vansinnesspontananmälningstjossan, jag påbörjar en Halvklassiker. Den inleds med simning i Vansbro igen. Men alltså seriöst... det ingår skidåkning i en halvklassiker också, typ 1,5 mil längre än skidåkningen i Tjejvasav, blir ju säkert apbra.

Mensa - kommer aldrig hända efter det här..
Joråsåatte det här med Mensaklubben kan jag ju lägga ner, kommer aldrig att hända efter den här anmälningsfadäsen. Min äkta hälft brukar säga att det är spännande att vara gift med mig, man vet aldrig vad som kommer härnäst.... nu är jag inte så himla säker på om det är så positivt menat som det låter?

På stickfronten

Några av mina UFO´n.
Jaaaaaaaaaaaa, det har blivit en del stickat nu  - så kul! En hel del nya UFO:n har det blivit och eftersom jag lider av den där sjukdomen ni vet, SSS, Second Sock Syndrome, så blir det många naturliga bidrag till högen med UFO, ja alltså UnFinished Objects. Vad bra det låter med engelska, lite proffsigare liksom. På svenska hade det låtit lite mer amatörmässigt va, Andra Sockan Syndromet och oavslutade föremål..., inte så coolt, Nä det är bra att man kan var global tycker jag, global när det passar...
Färdiga - faktiskt!
Men om vi nu kan koncentrera oss på mina FO:s, Finished Objects dvs avslutade föremål... så är det faktiskt en hel del, eller ja i alla fall några sådana i högen: Det har bl a blivit en gossig varm barnvagnsfilt i tjockt mjukt yllegarn till min yngsta kärlek, lilla Junia. En klänning till henne har det också blivit, världens sötaste lilla klänning om jag får säga det själv och även en liten mössa har det ju blivit  kom jag på precis nu. Jäsikens va kreativ jag varit!

dom heter nåt...
Filten stickade jag på stickor nr 20 (!), fatta vilka grovisar - det var nästan svårt att sticka med dem - de är inte som andra stickor - Jag har t o m döpt dem, ja de har faktiskt fått ett eget namn, men NEJ jag tänker minsann inte tala om vilket, det är inte så rumsrent...

Förutom det så har jag åstadkommit ett par sockor i härliga Wollmeise Twin, och jag virkar samtidigt på en mössa - den kommer bli döfrän bara den blir klar. Men herregud ska det vara så himla svårt att göra klart sakerna? Det är ju inte fråga om stora projekt snarare väldigt små, har mitt tålamod helt gått upp i rök?

Sa jag att jag håller på med en julklapp också, började sticka på den i förrgår, repade och började om från början igår och ja det gjorde jag faktiskt idag IGEN, varför sluta med nåt som börjar bli en trend.. och det är ju en vecka kvar så...

"Står man vid målet, ångrar man inte resans möda och besvär"

1 kommentar: