onsdag 18 december 2013

Because I'm worth it - FAKTISKT

New York
Jaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!!!!!
Jag ska till New York!!! Jag och min äldsta son drar dit i juni, vi ska njuta som bara attan av pulsen och atmosfären som den stan bjuder på innan det är dags för mig att springa Tjejmilen där lördagen den 14/6! Det ska ju bli sjukt häftigt att få göra det, en mil med en massa tjejer, tanter och damer mitt i NYC liksom..

En iskall natt i New York :-)
Det ska bli helt underbart att få komma till New York igen och den här gången när det är sommar dessutom. Jag var där i januari i år och det var helt otroligt. Jag älskar stan!!! Sent sent en iskall kväll så åkte vi skridskor på en utomhusbana mitt bland skyskraporna på Manhattan - helt fantastiskt! Kanske det blir Manhattan runt på rullskridskor denna gång - who knows?

har funnits där sedan 1927...
På Broadway ligger en helt fantastisk bokhandel, Strand Book Store, den får man bara inte missa om man kommer till New York! Det är som att kliva in i en sån där bokaffär som man bara har sett i gamla filmer, det är böcker böcker och böcker överallt, flera våningar och från golv till tak. Det luktar böcker och papper - den är helt underbar - där fyndade jag och Lotta en hel hög med stickböcker till sjukt låga priser. Där ska det bli ett återbesök i sommar, jag  behöver ju en hoper snygga böcker till hyllan för guds skull :)

Och var ska vi bo dååååååååå, men gud jag blir ju helt i extas tror jag, hotellet ligger precis vid Times Square och har en takbar med utsikt mot Empire State Building - jag menar hur bra kan det bliiiiiiiiiiiiiiiii?

På stickfronten 
Hot Waves
Dom är klara nu, Hot Waves-sockorna med den annorlunda tå- och hälstickningen. De var kanonroliga att sticka och jäkligt snygga blev dom också. Såna kommer jag nog att göra fler av, roligt att mixtra lite med färgkombinationer på just den sockan tror jag.

Jag har tagit tag i ett UFO (UnFinished Object), jag har ju bara tusen miljoner såna så jag tänkte att jag kunde ju FÖRSÖKA slutföra ett av dom i alla fall. Kanhända det dyker upp en bild när de är klara OM de blir klara, men jag gör ett försök i alla fall.... tror jag... vi får se....

Ooops jag lade ner det precis just NU efter en paus i skrivandet, ja nästan innan jag skrivit klart här, det är och får förbli ett UFO... Vilken apdryg stickning i ett lika apdrygt och vidrigt garn!!!!!!!!! Nej den går bort och inte kommer det någon bild på det heller för jag blir sur bara jag ser den. Blä

Tomathälen...
Jag började på ett par sockor istället med tomathälar. Ja alltså kvinnan som kommit på den här metoden/tekniken kallar det for Sweet Tomato heels... fråga mig inte varför, "smooth like a tomato" säger hon, hur man nu kan likna något som mjuk och smidig som en tomat. Nog för att jag har bra fantasi men i just det här fallet förstår jag verkligen ingenting hur mycket jag än försöker fantisera.
Nåväl, själva hälstickningen är i alla fall superenkel och smidig, hälar kan ju vara lite bökiga annars. Men jag tror faktiskt att jag föredrar att krångla lite istället, jag tycker att de hälarna man får böka lite med blir mycket snyggare. Den här hälen är som sagt enkel och smutt att sticka men jag tycker resultatet blir en "slapp" och något formlös häl.. Jaja smaken är som baken och det är tur man får välja och vraka själv och göra heeeelt som man vill. Sockorna stickar jag i ett garn från Wollmeise, en urläcker rosagrå färg som jag glömt bort att jag hade och som jag hittade av en slump, he he. Men är jag förvånad eller???? Neeeej inte alls, visst är det bra att jag har koll på grejerna? Å andra sidan blir tillvaron lite mera spännande om man inte har full koll på allt, joråsåatte...

hur trist kan det bli?
Jag har beställt ett par sockblockers i trä, åååå dom ser jag fram emot att få. Jag hittade ett par gamla i trä i en antikaffär i somras, men de var lite för stora för att jag skulle vilja ha dom, så nu ska snickarn få göra ett par till mig istället. De jag har nu är från Knit Pro, inga större fel på dom men de är ju så plastiga och så bruna och så tråååååååååkiga, jag tänker mig att dom jag får i trä nu kommer att bli en prydnad i sig. Fina saker, eller snarare saker som man tycker om främjar kreativiteten tycker jag :). När jag stickar, eller ja vad jag än gör så vill jag ha och använda saker jag tycker om, det räcker liksom inte att de bara är praktiska...

"Livets hemlighet är inte vad som händer dig utan vad du gör med det som händer dig."
1 kommentar:

  1. men Guuuuud jag måste nog med....till NYC alltså
    borde väl stå där med Svenska flaggan i ena näven och
    en flaska champagne i den andra när du kommer i mål ♥

    SvaraRadera