fredag 6 december 2013

Man behöver ju inte hålla på med flera samtidigt

Ja må hon leva...
Ja då har jag fyllt år lite också då, 50 år närmare bestämt... hur gammalt låter inte det då? Det LÅTER ju apgammalt i mina öron men det känns bra, jäkligt bra faktiskt. Jag har blivit uppvaktad på ett sätt som bara varit glädjande och otroligt värmande - så himla roligt och välgörande - det hade jag väl aldrig trott :-) ! Ett liiitet problem dock är att jag fått massor av godsaker och jag får inte träna för tillfället och jag är 50 år och jag har sjukt dålig karaktär, så ni kan ju gissa vad den kombinationen lätt kan leda till :) MUMS

Kärlek <3 från lillfisen till farmor!
Det allra bästa var när lillfisens inspelade meddelande kom i mobilen och när han sen kom i egen hög person med ett litet paket och en blomma till mig som han själv valt. Och mina barn förstås!!! Deras underbara födelsedagshälsningar gick inte av för hackor, gud va jag älskar mina barn!

Det går fler tåg... såklart!
Utmaningen! ...gick åt skogen fast ändå inte.
I maj nästa år går det årliga Stockholm Maraton av stapeln och till det var det ett företag som sökte 5 st löpare som ville anta utmaningen att bli deras maratonlöpare. Man skulle bli coachad, få all utrustning och i princip alla förutsättningar som tänkas kan för att klara av att springa ett maraton. Beskedet kom nu nyligen och jaaaa jag blev en av de fem, men då upptakten visade sig vara nu inom mycket kort och det var ett krav att man deltog på allt, så blev jag tvungen att avstå min plats. Jag ska opereras nästa vecka och det kommer att dröja ett litet tag innan jag kan ge järnet igen, och det passade inte in i det schema som var planerat för de som antogs. Jaja sånt är livet och jag deppar inte för det men lite svider det, jag tyckte det var en häftig utmaning att ta sig an och som sagt ibland behöver jag en rejäl spark i rumpan och en slavdrivare för att jag ska ta mig hela vägen i mål...

På stickfronten

Färdiga!
De gröna sockorna är klara, dom där fina men som inte riktigt var min stil... få se vem som ska få dom då :)
en klar fler på g...
Man behöver ju inte hålla på med flera projekt samtidigt, nä och ändå så är det det jag gör.
Nu är det 2 mössor, 2 par sockor och ett par halvvantar på stickorna och i huvet en liten fin bolero minsann. Ja och finns den i huvet jamen då finns den ju snart på stickorna också.

Snygga och roliga att göra, nya tekniker för mig.
Ett av sockparen jag gör är i för mig helt ny teknik, sockorna är tå-upp stickade vilket jag stickat förut men inte på det här sättet. Vanligtvis så lägger jag upp enligt magic cast-on metoden när jag ska sticka tå-upp men på de här sockorna startar man med en backward loop-uppläggning (ni får ha överseende med svengelskan för jag vet inte vad de olika metoderna heter på svenska).
Den uppläggningen blir fin och smidig och utan någon kant vilket är nödvändigt på den här sockan, för sedan stickar man en rektangel som kommer att utgöra den yttersta spetsen på tån, vilken man sedan stickar runt när man fortsätter med tå, fot och skaft. Och hälen.... hälen stickar man i efteråt när övriga sockan är klar - afterthought heel. Jag vet att det är många som stickar så och som gillar den varianten så nu gör jag min första afterthought häl också. Det är så himla kul när man får prova nya grejer. Nån extra svordom blir det ibland innan man fattar men även en och annan nöjd suck också när man lyckas och dessutom blir nöjd med resultatet också :)

Några av alla dom som jag behövde så himla mycke...
Och stickböckerna då, just det mina stickböcker!!! Men jag satte mig väl ner en dag och kollade genom några av alla min sockstickarböcker, man måste ju ha minst sjutton arton nitton såna eller hur??? Och vad hittar jag där i då? Jodå minsann, alla hjälper, tabeller med olika mått ja typ allt man behöver veta och som jag sitter och letar efter på nätet när jag är mitt uppe i en sockstickning och stöter på patrull.

MEN DET ÄR VÄL BRA ATT MAN HAR KOLL PÅ VAD MAN HAR FÖR GREJER????? (man=jag, i fall att nån undrade)

Herregud, här handlar man på och tycker att den där boken behöver jag nog och den där och den, och den och den gånger 100!! Men tittar man i dem fast man tyckte att man absolut behövde dom? Nä inte nämnvärt i alla fall, jag bläddrar snabbt igenom på sin höjd. Jo förresten jag tittar på dom fina bilderna -  men sen då??? Det finns ju sjukt mycket matnyttigt i mina böcker!!! Jag har kunnat sparat hur mycket nätletande&googlesökandetid som helst ju! Vänta nu... vem vad det nu som sa att med åldern kommer visheten? Den personen skulle jag behöva ha ett prat med.
SKÄRP MIG!!!

Nya snygga böcker med fina sockor och säkert en massa bra tips oxå ;)
Böcker, böcker och böcker... mina hyllor blir bara snyggare och snyggare... jaaaa jag vet vad jag skrev några rader ovan här, men FAKTISKT så var det här liiite annorlunda böcker som jag behövde he he. Vintagesockor och sockor stickade efter japaninspirerad stickning! Spännande va??? Nu ska dom bara boa in sig i skåpet så....sen ska jag FAKTISKT ta mig en närmare titt i dom!

Åååå vilken bra present, det här ska bli kul!
och så en VANTBOK, jag fick en VANTBOK på posten idag!!! En födelsedagspresent från en vän som tycker jag ska variera mig och sticka lite vantar nu! Så många finfina vantar i den. Jag kommer alltså att fortsätta ha flera samtidigt ;-)

den här gången vann jag :)
Jag fick ett till garnpaket från Amerikat med garn UTAN ATT FASTNA I NÅN KONTROLL yäääy! Fatta att så lite kan göra en människa dvs mig så glad ;) dessutom fick jag en extra härva för att leverantören tyckte jag fått vänta så länge!!!!!! Somliga tröstar gud lite extra tror jag.

Zzzzz...
Alltså jag har köpt en stor mjuk matta att ha i mitt stickrum för det är så golvkallt där, men hallåååå den är ju så sjukt skön så när jag blir trött kan jag ju sova där också. Det har faktiskt redan hänt ett par gånger nu att jag somnat där. Jag har somnat till i stickfåtöljen och vaknat till och krupit ner och lagt mig på mattan istället OMG vad skönt jag sov där då. Det finns ju en viss risk för att jag kommer att bli en grottmänniska på riktigt nu snart tror jag, som bara kryper ur mitt stickrum nån gång då och då :)

"It always seems impossible until it´s done!"
Nelson Mandela

1 kommentar:

  1. skrattar gott när jag läser
    känner så väl igen mej sjäv
    ha de gött kompis ♥

    SvaraRadera