fredag 13 april 2012

Det SKA va roligt... faktiskt!


Jag har en väldigt otroligt klok vän, Dessi, samtidigt är hon bland de galnaste jag känner faktiskt! Mmm jag vet, det låter och verkar lite paradoxalt men så är det i alla fall. Fast när jag tänker efter så är det inte alls paradoxalt eller minsta konstigt, nej snarare väldigt logiskt, de galnaste människorna är nog de tryggaste och de klokaste - för det är de som har en otrolig självinsikt, det är de som är de goda och ödmjuka människorna, det är de som bjuder både på sin klokskap, sina "brister" och sin galenskap ja på sig själva helt enkelt, och sånt gillar jag!

En av många klokheter hon kläckt ur sig och som jag valt att verkligen ta till mig är att "det ska vara ROLIGT att sticka..." Det låter kanske inte som en av de djupaste filosofierna som yttrats men faktiskt, i den tid och värld vi lever i nu där hjulen snurrar galet fort vad vi än gör så är det så himla bra och klokt sagt i just mitt fall i alla fall.

Så sant så!
Som ni vet så stickar ju jag, jag stickar nästan jämt, överallt och jag stickar massor OCH det tenderar lätt att bli prestige- och prestaionsångestfyllt, även här kryper duktig-flicka-beteendet fram, har jag bestämt mig för att sticka en sak, ja då ska jag baske mig göra klart det också och fint ska det minsann också bli....

Javisst, men det är bara det att en del av de där stickningsföremålen inte alltid är så himla roliga som man trodde - tvärtom de kan va riktigt aptrista, det är ju inte alltid det blir som man tänkt sig, det är inte alltid de är så himla fina som man trodde att de skulle vara, men duktig som man är så gnetar man ju vidare - fatta hur knäppt det är egentligen: Jag ägnar massor av tid att göra det bästa jag vet, för att det får mig att må bra, men ändå så ägnar jag ibland den tiden åt nåt som är så himla urtrist att skapa bara för att... och, mina vänner det är här Dessis kloka devis kommer in, det ska va ROLIGT att sticka!

Vårkoftan blockas - bara montering kvar!
Numera anammar jag alltid den devisen, så fort jag känner att näe det här vill jag inte, då lägger jag ner det projektet, jag repar upp och använder (kanske) garnet till nåt annat roligare. Devisen gör att jag kan avbryta en stickning utan dåligt samvete, trots att mönster och garn kanske kostat mycket pengar... Jag har inte dåligt samvete, jag funderar inte så länge innan jag bestämmer mig . jag går på magkänslan... Det är så himla härligt att göra det - att ta beslutet och att genomföra det oxå!

Va farao, hur många andra måsten har man inte och herregud när vi väl ska ägna både vår tid och våra pengar åt nåt vi gillar för att må bra, för att få avkoppling då ska väl det baske mig vara roligt oxå! Så dum-, ful- och tråkstickning har jag slutat med! det går bort!

Faux is Fair - pågående och ROLIG stickning!
Jag har några roliga stickningar som jag precis avslutat, och jag har en pågående sockstickning som är jätterolig! Just nu är de föremålet för min senaste kärlek - Me like very much! Dom stickar jag i riktigt mörkblått Wollmeise Twin och mörk turkost Arwetta Classic - färgkombon blir kanon! Det här kommer att bli nya gladsockor känner jag. Vårkoftan och Spruce Forest var också roliga stickningar, koftan är klar för montering och sjalen är färdig - den kommer också att bli en ny favorit!

Spruce Forest - klar!
I helgen ska jag till kungliga huvudstaden för att njuuuta av tillvaron med min tokgalna stickkompis Lotta, hon är en av de bästa av bästa, det kommer ju att bli så himla härligt. Jag packar tandborste, trosor och stickning - det räcker bra det säger Lotta, och jag är ju en lydig och foglig person och gör som hon säger:-)
Vi ska prata, slappa, shoppa, sticka, parta och...  UMGÅS. Känner jag oss rätt så kommer det att tokskrattas hela helgen - med Lotta kan och får man vara hur galen som helst! och det får man med mig också. SÅ jag hoppas verkligen att jag är helt slut när jag sätter mig på tåget hem på söndag, Slut och fulladdad av ny energi!

"Spela inte spelet - lev livet!"

2 kommentarer:

  1. Kom snart tillbaka, jag saknar dej redan !!!

    SvaraRadera
  2. Oj va snygga sockar !! Me like alot !
    D e så himla kul att ja får blogga med er ... dej, Dessi å Lotta än så länge.

    Saknar er därför tror ja <3

    SvaraRadera