lördag 23 juni 2012

Lite om sig och kring sig är braMeen så segt det varit på bloggfronten... jaja så kan det va ibland. Det är i all fall sååå himla roligt att det är så många som hör av sig och utövar påtryckning för att jag ska uppdatera, som väntar på nya inlägg! Det är ju onekligen otroligt motiverande och självklart bra för egot;)

Eftersom det var ett tag sen nu då, så får det bli lite gott och blandat igen helt enkelt!

Jag har införskaffat mig senilklickare - yääy
The klickers
Senilklickare is da shit, värsta bästa hjälpmedlet, jag har nu 4 st (!), jaaa det har jag - undrar om antalet visar på vilken grad av senilnivå man är på förresten, kanske dumt att tala om hur många jag har...
För mitt minne såväl när- som långtidsminnet är ju kasst... herregud. Mina klickare håller reda på varvantal, aktuellt varv, mönsterrapporter, minskningar resp ökningar åt mig - sjukt bra!
Bilj*vel...
Min bil - das skitbil - jag säger bara kamkedja och värsta scenario tyyyyp,  jag blir gaaaalen. Gränsen för att det skulle gå på försäkringen var att bilen gått max 10 000 mil - gissa hur långt min gått? Japp 10 300 mil, är jag förvånad eller? NEJ det är jag inte - jag är förbannad! och suuuur - kan bilj'veln bara fungera och inget annat!!!

I klartext betyder det att reparationen kostar 20 000 kr i stället för 3000 kr. Men jag kan vara om mig och kring mig jag så efter lite verbal smörjning så kommer det istället att kosta mig max 3000 kr - så helt plötsligt känns det som en piece of cake. Bra jobbat där Reidun :) Ibland får man ju vara så nöjd över sina egna insatser, eller hur?

så himla roligt!
Jag har köpt lite nya frisörgrejer, jag vill utöva mitt tidigare yrke lite mer igen - det är ju så himla kul! Ibland undrar jag vad som flög i mig när jag valde bort det. Men så där kan det ju vara, det händer saker i livet, tillfällen dyker upp och då gäller det att ta till vara dem där och då - inte SEN. ska man vänta till SEN så kan det ju vara för sent liksom...

Lilla hjärtat!
I fredags gott folk var jag farmor på heltid hela hela  dagen - vad det var toppen!!  Då kom älskade lilla hjärtat hit - vi  bara myste, busade, blåste såpbubblor och tittade på alla djuren här i byn, en vända till stan blev det också. Sen sov han, helt oplanerat, kvar här också, så då fick jag ju en halv dag till med honom - LYCKA! Vad jag älskar den här lilla killen <3 Mitt hjärta svämmar verkligen över.På stickfronten då? Jag har köpt massor av garn och färg för nu ska här färgas!!! Garnerna är från Viola Schavon - garnfärgningsgurun själv, jag är lite smygkär i henne tror jag - och färgerna har jag handlat från Färgkraft  och Zenit.
Ska bli så himla kul och spännande att experimentera lite.
Ginkgo
Jag har gjort klar Ginkgo - väldigt turkos, mycket rolig stickning, en enkel liten och snygg  modell tycker jag!
April Shawl
April Shawl med pärlor! Jag och mitt tålamod har stickat sjal med pärlor - det gick förvånansvärt bra! Garnet är Malabrigo Sock Yarn i färgen Abril och genomskinliga glaspärlor, jag är mycket nöjd. Det var lite problem inledningsvis, till slut insåg jag att det för en gångs skull inte va jag som gjorde fel, utan det var fel på mönstret, Nu är mönstret rättat och alla är glada och nöjda - tror jag.

Faux is Fair
Pågår:  Faux is Fair,. jag har inget att tillägga... mmm jag skäms, eller NEJ det gör jag inte, de var roliga att sticka men nu har jag tröttnat på modellen, så de får ligga tills jag EVENTUELLT kommer på andra tankar. Ibland gör jag ju det - ibland inte, vi får se.
Sweet Caroline
Sweet Caroline, oh sweeet caroline, en nätt liten sjal som jag gör i mitt egenhändigt färgade garn. Den blir knallorange - så läcker - jag är kär i garnet OCH färgen. MUMS
På gång: Pom Pom sockor, sommartröja, mysteriestickningssjal. Eller.. alltså, det VAR på gång men inte längre, eller jo möjligtvis sjalen. Pom-Pom sockorna har jag repat upp, sommartröjan, hmmm näe tror inte det.,, Fy farao va flexibel jag ska va hela tiden, kan jag inte bara hålla fast vid mina urprungsplaner? Jag väljer att kalla det för flexibel istället för nåt annat, låter bättre så tycker jag.
Ett stooort och fint soldäck skulle jag så gärna vilja ha

För övrigt, i fall nån undrar, vill jag ha ett stort soldäck och ett uterum -  typ nuuuu, nån frivillig?
Kom igen nu!

Finaste
Och vet ni - värsta fina mobilskalet har jag luskat reda på - det finns inte än - men det är designat och klart och ska gå i väg för produktion! och gissa vad jag gjorde? Jag va om mig och kring mig och kontaktade designern och VIPS så har jag snart ett i min ägo - va glad jag blir! Gratis dessutom - det kan som sagt löna sig att va om sig och kring sig =)

"När man haft riktigt bråttom måste man stanna upp och vänta på sin själ"

5 kommentarer:

 1. Jag pillar din tanke om att du kan vara hur Flexibel som helst. Känner igen mig och vet att du verkligen kan det. Speciellt i stickmarkörssammanhang. Helt sjukt duktig på att vara flexibel då är du.
  Kram vännen och ha en fortsatt bra helg!

  SvaraRadera
 2. Tack för det Dessi, ja stickmarkörsupphandlingarna är värda ett eget inlägg, eller hur? Frågan är hur många av ens sidor man törs avslöja!
  Kram själ och tack det samma!

  SvaraRadera
 3. undra om man kan beställa tid för klippning i morgon då :)
  väntar ivrigt på att du kommer ♥

  SvaraRadera
 4. Senil-klickare ... woot ? Aldrig hört talas om, men kanske e d en bra saka att ha ... hehehe
  Strumporna va urläckra ! Å ett göör snyggt fodral te telefonen ^^ Gillar verkligen kurbits !!
  Ja har köpt mej ett som man kan brodera på =)
  Vi får se va d blir.
  vi ska faktiskt till Dalarna på semestern ^^ ja har blive helfrälst på Dalarna. Ska till Falun först å kolla in slöjdutställningen ! Yieii !

  SvaraRadera
 5. Nä du inte senilklickare. Det är tecken på krativitet när den går på högvarv. Du kan inte ha alla projekt i huvudet och du har onekligen många saker på gång. Allt för att inte råka ut för otrevliga maskantal mm.

  SvaraRadera