torsdag 28 juni 2012

Hur svårt kan det va?

svårt eller?
Inte svårt alls skulle jag vilja påstå... Kalla det service, vanligt hyfs och folkvett eller vad ni vill - svårt är det INTE!

Det är INTE svårt att hälsa, säga tack och var så god, och INTE är det svårt att använda bilens blinkers, speciellt i rondellerna - just det är himla superlätt faktiskt ha ha, och det är inte svårt att vara rar o trevlig, shoppa eller skratta...  INTE mycke som är svårt alltså...

Inte bara av ondo...
Det är ju INTE svårt att glömma bort saker och ting heller tycker jag, tvärtom det är förvånansvärt lätt, många gånger alldeles för lätt...

På bilverkstan där jag lämnade min bil för snart 3 veckor sen - DÄR tycker man nog att det mesta är svårt, svårt att höra av sig enligt överenskommelse, svårt att meddela status och framförallt svårt att vara serviceminded -  DAS SKITBILVERKSTAD.

ja nåde den som...
Sen finns det människor som har det allmänt svårt med folkvett, sociala koder och uppförande och när sådana människor närmar sig och gör illa mina barn då kan jag döda, eller åtminstone skada och plåga lite så där hårt och plågsamt så att det orsakar en del lidanden för vederbörande. Det hände sig faktiskt alldeles nyligen... och det VAR inte svårt kan jag säga!

 

Vad som däremot är svårt är när mina tokgalna stickvänner, Lotta&Dessi, och jag ska shoppa online på distans. Herreguud säger jag bara, jag tror att de flesta skulle vilja vara en fluga på våra väggar när vi ska till med det. Till saken hör att vi bor långt ifrån varann alla 3, så shoppingen sker alltså på distans från varann och vi kommunicerar via gruppchatt vid de här tillfällena...

Jag har fått den (o)angenäma uppgiften att hålla ihop de här shoppingarna, tur att man är en härdad projektledare kan jag ju säga! Våra IT-projekt på jobbet är ingenting i jämförelse med detta.

Det börjar så himla bra, vi har en liten plan - eller åtminstone ett embryo till plan - och vi vet ungefär vad vi ska ha och var vi ska handla. Men när vi sen är i gång..... jaaaaaa men då är allt vad planer, ett strukturerat letande och normalt uppförande heter ett minne blott. Reptilstadiet kanske är det som bäst beskriver vårt tillstånd.

När vi är klara så har det gått nån timme, man är alldeles svettig av allt tokskrattande och dividerande och det slutar oftast med att vi handlar det vi FÖRST tittade på...
Vi själva kallar det för att vi är flexibla - en bra omskrivning minsann.

Ja, nä men man brukar ju lära sig ett och annat i varje projekt och så återanvänder man de kunskaperna  i nästa projekt och nästa och nästa osv. Men det gäller INTE i de här projekten, vi uppfinner hjulet på nytt varje gång vi.... Ja ja men sjukt kul har vi och det är tämligen viktigt i ALLA projekt! SÅ DET SÅ!Den här gången shoppade vi stickmarkörer - hur svårt kan DET va liksom???? Nåväl de har kommit nu och de är ju så läckra. Jag köpte stickmarkörer a´la OS 2012 och markörer i form av pyttesmå garnnystan - nööördigt??? JAAAA, jag veeet - men jag VILL va nördig, sticknördig!

Vi åt och drack..
och fikade...
och stickade (och fika igen)!
Dagen efter midsommardan drog jag ner till Lotta, för att sticka, skratta och bara vara - det är vi så himla bäst på, Dessi den tokan var med på distans. Vi åt och drack gott och vi asgarvade som sjutton i princip hela tiden och jaaaaa... vi stickade också, vi kan faktiskt göra mer än en sak i taget - ibland. Jag har de BÄSTA vännerna!


Sweet Caroline
Jag är snart klar med min Sweet Caroline, den blir så fin så fin, undrar vem som ska få den? Jag stickar massor men jag använder aldrig nåt själv, är inte det lite knäppt? eller...

Nästa projekt!

Nästa projekt är en kofta, jag tycker den är såååå fin, den ska bli till mig själv i alla fall - tror jag... Parallellt med det blir det ett annat stickprojekt - ett hemligt ett!
Spännande värre =)Ååååå - jag har fått hem färger nu, nu jäsikens ska det färgas garn, ska bli sjuukt roligt. Här ska testas och sullas å de grövsta.

Mitt engelska Faery Wings - kärlek
En av mina stora kärlekar, det engelska garnet, har kommit nu. Nu ska det garnporras ett bra tag innan jag sätter stickorna i det - jag är så himla störtkär i det här garnet, på gränsen till löjligt kanske - men som sagt JAG VILL VARA EN STICKNÖRD!

”Fantasi är viktigare än kunskap!”

3 kommentarer:

 1. Moahahahaha ... nördigt ja..
  men härligt härligt !!!
  Skicka mina markörer NUUUUU !
  Kramizzzz

  SvaraRadera
 2. En fluga på väggen skulle man va´ibland..... läckra stickmarkörer.

  SvaraRadera
 3. Vr hittade du nystanmarkörerna? Skithäftiga. Bättre att vara garn och sticknörd än..... tja vad som helst. Vad fin din Sweet Carolina blev och garnet lyser så häftigt. Keep on knitting!

  SvaraRadera