söndag 1 juli 2012

Allt är ett kretslopp... tror jag i alla fall


Jag har för mycket pengar helt enkelt!
Att vara shopaholic behöver inte betyda att det är nåt fel på en som jag har trott, utan som en vän till mig sa, man har för mycket pengar bara. Och ju mer jag tänker på det desto mer logiskt blir det - mitt shoppingbeteende. Gissa om det känns bra att inse hur det hänger ihop =)

Allt är ett kretslopp - i grund och botten i alla fall - och som i alla kretslopp där naturen tar hand om och ser till att det balanseras med automatik så sker samma sak även i det här fallet.


Är det så här jag funkar?
Om jag har för mycket pengar då måste jag göra av med lite, och det gör jag genom att shoppa, och då får jag mindre pengar kvar och det blir det lugnare, ett tag... och sen måste jag ju förbruka det jag shoppar; Alla garner (nåja inte riktigt alla då...) blir till stickade alster som används av någon, saker jag ångrar att jag köpte skänks till nån som behöver eller vill ha, ja ni fattar, så nu har jag kommit fram till att eftersom jag har sånt behov av att shoppa mycket och ofta så måste ju det bero på att jag har för mycket pengar...

Jämför med vattnets kretslopp: sjöar och hav dunstar, det vattnet samlas i molnen som, när de blir överfyllda och för tunga, släpper ifrån sig vattnet som i sin tur regnar ner i hav och sjöar igen - eller ja ni vet...
Hmmm vänta lite nu, nu ska vi se det fattas nog nån liten del i mitt eget shoppingkretslopp. Jag fick väl inte ihop det här riktigt bra kanske.. men ganska bra i alla fall och det får minsann vara tillräckligt bra här och nu!

Psst!!! Det där jag började med att säga, att jag trott att det är nåt fel på en (mig) för att jag shoppar och VILL shoppa, det är inte sant - jag har aldrig trott eller tyckt att det är nåt fel på mig för det, jag sa så mest för att det lät lite bra och ordentligt...

Det finns många sätt att hjälpa...
Meeen jag shoppar inte bara faktiskt, jag tänker på min omvärld också, bl a är jag världsförälder och jag har ett fadderbarn, för mig är det viktigt att på något sätt kanske kunna bidra till en bättre tillvaro för de som växer upp och som har svårt att göra sin röst hörd! Säkert är det så att mycket av pengarna människor bidrar med går till annat, bl a administration,  men ett litet bidrag är bättre än inget alls!


Hit ska jag!
I oktober anordnas ett stort stickevent i Chicago!!!!!!!!!!!!

Jag VILL dit och då är det väl bara att åka då, eller? Man behöver ju inte alltid ha facit innan och inte heller alltid fundera så himla mycket tycker jag.  Näe, ibland ska man nog bara göra utan att tänka efter före..... och nu vill jag det här så himla mycket, får jag ingen med mig, ja då åker jag väl själv då. Jag har bestämt mig, så får det bli nu!

Jag tror att det skulle vara värsta häftiga upplevelsen. Tänk att det finns event för alla typer av nördar -  dataspelsnördsevent, sportnördsevents, bilnördsgrejer och nu det här - jag blir ju bara så himla himlastormande lycklig! Jag är en sann nörd, för alla riktiga nördar får egna events!

Och när man ändå kommer iväg så kan man ju passa på att se mer av Chicago - fy farao - nu vill jag ju NU och inte sen.

Rolig och vacker skylt, inhandlades under dagens speedshopping:))
Idag hade jag en slowdate med min mycket goda vän A-L - som ni vet vid det här laget: jag har de BÄSTA vännerna! Jag kallar det slowdate, för det är precis tvärtemot speed-dating. Vi umgicks i timmar, massor att tala om och massor av lust att bara umgås. Ett låååångt fikapass efterföljdes av speedshopping i Söta Säter. Idag investerade vi hos Femminile och mig&alice. Två helt underbara butiker, de har så himla mycket fint och annorlunda. Måste upplevas! Bra ställen att göra av med sitt överskott i.

Kauni - me like
Jag stickar kofta nu, i ljusgrå Kauni, det ser ut att bli kanoners. Håller även på att välja garn till mitt hemliga stickprojekt, och vet ni, det är helt sjukt, trots att jag har garn i massor så måste jag köpa nytt - mmm det är som när man tittar i sin överfulla garderob och konstaterar att "jag har ingenting att sätta på mig.."  Men men jag tror det får bli Kauni till hemligprojektet också, för det är en superhärlig kvalitet i stora nystan till ett kanonpris, det gillas mer och mer, faktum är att jag är kär i det! (det OCKSÅ)
Garnet köper jag av Lotta, om någon är intresserad av det så går det nog himmelens bra att kontakta henne vi hennes blogg.

Garnklubbskärlek

Och så fick jag ju det helt underbaraste garnet från garnklubben jag är med i, ett handfärgat mörkgrått med svaga inslag av lila och turkost - så himla vackert!

Kanske att göra till den nya lilla familjemedlemmen?

Jag ska få ett bonusbarnbarn i höst och jag är såååå sugen på att sticka något till den kommande nya lilla familjemedlemmen också...

Japp, ett UFO... halvvante, kanske blir klart nån gång, kanske inte..
Ja och mellan varven sneglar jag på mina UFO:n Faux is Fair och halvvantarna... känns onekligen väldigt bra att bara snegla och slippa sticka på dem...

"Om du skjuter upp allt tills du känner dig säker, får du ingenting gjort"

4 kommentarer:

 1. Det är alltid en tröst när man köpt något som man egentligen inte hat någon användning för.
  Jag måste säga att jag jobbar på det och är mycket bättre, men visst kan det slinka ner både det ena o det andra. För att inte tala om allt garn som och alla ufon som ligger och väntar på att bli färdiga.

  SvaraRadera
 2. Nej, inte är det nåt fel på dej! Du har alldeles rätt i att det är ett kretslopp. Det får ju inte bli översvämning i inkomstdammen heller! Chicago låter väldigt intressant och kul, men för min del blir det torka i min inkomstdamm om jag skulle hoppa på det. Jag får nog nöja mej med Enköping om jag vill förlusta mej i oktober. Men... skulle det mot förmodan dimpa ner en liten vinst så...

  SvaraRadera
 3. Tack för det hör klargörande inlägget. Nu förstår jag hur allt hänger ihop. Jag visste väl att det inte var något fel på vårt beteende.
  För övrigt så glömde du ta med alla skratt vår shopping ger oss men det har du ju tagit upp så bra i förra inlägget. Egentligen blir det friskvård. Bi skrattar, shoppar och förlänger våra liv. Sunt alltså!

  SvaraRadera
 4. Ha ha ha håller med Dessi på alla punkter
  mitt motto : shop until you drop

  SvaraRadera