söndag 20 oktober 2013

Meeeen guuuud...

SKÄRP MIG!!!
...vilken oförlåtligt dålig uppdatering det är på den här bloggen! SKÄRPNINGSDAGS! Jag ska, jag lovar!


Alltså, en hel lång höst utan en enda resa, jag har SVÅR abstinens nu. Jag surfar runt i cyberrymden och drömmer mig bort till alla möjliga ställen. Nu kollar jag löparresor, det finns ju ett enormt utbud - helt otroligt. Dock är arrangerade resor apdyra, så det struntar jag i, jag fixar själv istället. Tjejmilen i New York i mitten på juni lockar enormt kan jag ju säga... Fatta vilken kombo, ett tjejlopp genom underbara NYC mitt i sommaren, kan ju knappt bli bättre. Kan bli så att jag och äldsta sonen tar flyget över pölen dit :) Midnattsloppet på Söder lockar också, det verkar vara en häftig tillställning något man inte bör missa kanske. Och kanske cykla på Mallis en vecka i vår?

Men nurå, NU blir det stickning!!!

Självrandande...
Självrandande även detta, det ena snabbrandande och det andra väldigt slow-striping.

Garn, det väller fortfarande in garn i min brevlåda och hur mycket underbara garner finns det egentligen???? Jag tror att jag måste göra en garnresa också, worldwide! Förutom det så vill jag åka till New York i januari på Vogue Knitting Live igen  men tyvärr så går inte det den här gången, jag kanske ska sikta in mig på VKL i Seattle i mars istället... Tål att tänkas på!

Ååååh jag har fått hem garn från Wollmeise, Mini Mochi, Hazel Knit, Stray Cats, Cascade och Plucky Knitter, gud jag dreglar till och med när jag skriver det här... Fatta hur det är ställt med mig då va, samma effekt som Robbie Williams har på mig.... mmm garn OCH Robbie oj oj oj.

Och Plucky Knitter, man kan prenumerera på det garnet OMG är jag lycklig eller är jag lycklig för hur bra är inte det då. Superbra eftersom det är så sjukt svårt att få tag i.

Väskorna som har plats för precis allt som en sticknörd behöver.
Och jag har köpt en fiiiin stickväska med många många fack, otroligt praktisk! Nu har jag två hehe, man behöver minst två av allt eller hur är det egentligen... Man kan ju undra när man går genom sina grejer.
Malkulor av cederträ har också inhandlats, de ska läggas bland garnerna så inga äckeldjur kommer och vill bygga bo och käka upp dem.

På stickfronten
Var sitt par randiga sockor till Jenny och Hannes har det blivit, i det urläckra självrandande garnet från Stray Cat, Nya Zeeland. I Hannes sockor stickade jag in en knallorange rand som en lite rolig kontrast. 
Randigt till lillfisen
Randigt till konditorungen
Ett par lillfisfötter och ett par konditorfötter <3
Och såklart ett par blå fina sockor till minifisen Adam också, de växer så det knakar de där pojkarna.
Blåmönstrat till Adam <3
Till mig själv har jag stickat ett par knallorange sockor, enkel fin modell som jag stickade i Trekking XXL från Zitron, MEN JAG LYCKADES FÖR GUDS SKULL GÖRA DOM OLIKA STORA! det är så bra jobbat - känner jag nån som har olika storlekar på sina fötter så hör av er :)
Orangea och olika stora...
Och ett par sockor i knalliga färger som man blir glad av. Det är mycket sockor på stickorna nu, men så är jag en sockaholic också. Och sjukdomen ni vet, Second Sock Syndrome, den håller jag i schack jag gör minsann två av varje hela tiden nu - jag tycker jag skärpt till mig bra där.
GladsockorEtt beställningsjobb resulterade i ett par fina fyllesockor i en dov ljuslila från Wollmesie, det är häftigt med en del mönsterstickningar som innehåller mycket tekniktänk!

finaste fyllesockorna :)
Till Jenny gör jag ett par overknee-sockor i ljusgrå Cascade Heritage, ett härligt garn till superbra pris hos Garnkorgen. Sockorna är döläckra tycker jag, otroligt enkla med en enda fläta som utmärker dem: jag tycker att det enkla och stilrena oftast är det snyggaste. det finns jättemycket fina flerfärgade, flermönstrade och avancerade alster men jag tycker ganska ofta att det är för mycket av allt på dessa mönster, så rent och enkelt om möjligt är mer min stil. Tur man får välja själv :)
Overknee till Jenny
Ett par muddar till mig själv har jag också på stickorna, skitstickning rent ut sagt. De stickas i en estnisk teknik, jättefint när det är klart och även en rolig stickning, men garnet!! Ååååh vad jag avskyr det just nu, men men skam den som ger sig. Det blir säkert bra...
Estniskt fiskfjällsmönsterskitstickning..,

Förutom det så håller jag på med en mössa, en med logga - vet ni hur jäkla svårt det kan vara då?
Det är en stilren och fin logga men att räkna ut så det blir lika fint och stilrent i stickad form... En UTMANING för både tålamod och hjärna, mycket ritande och räknande, många provlappar blir det stickade
många svordomar har det blivit... JÄVLIGT MÅNGA!!!

Mössan gör jag i lyxgarnet Plucky Feet, endast det bästa är väl bra nog ibland har jag ju förstått!

"Alltför mycket stabilitet förhindrar framsteg"

1 kommentar:

  1. Håller med....stilrent är snyggast !!!
    Många fina alster här, å lyckliga mej som köpt samma garner som du
    och top of the line: Plucky Feet & Wollmeise.

    SvaraRadera