onsdag 5 september 2012

Navelsträngar och high score...Jag trodde minsann jag klippte av den sista navelsträngen för 21 år sedan, men helt klart så missade jag en bit! Så den sista biten klipper jag väl av nu då för nu drar hon, dottern, till London för att plugga.

Lite ont gör det allt - men nyttigt är det. Det fina i kråksången är att jag alltid inbillat mig att jag har klippt den helt för länge sen, inte någon bra självinsikt där inte! Men herregud, man kan ju inte ha koll på allt eller hur...

Nu jädrar ska hon leva livet:))
Det kommer att bli så toppen för henne, hon brukar ofta säga att hon är född i fel kropp, att hon egentligen är en storstadsmänniska i en landsortsbos kropp ha ha, så nu får hon ÄNTLIGEN bo i en riktig storstad.

Hon kommer att trivas som fisken i vattnet där! Hennes båda äldre bröder har minsann talat om för henne att det är burka på och lugna sköna hemmakvällar som gäller - de är rädda om sin lillasyster! Fast hon lyssnar med all säkerhet inte på dem den här gången tror jag, och det med all rätt, hon förstår innebörden i deras omtanke men nu ska hon minsann leva livet!!!

I november ses vi i alla fall igen i London, hon och jag! Hon tror att vi ska gå på fotboll och tokshoppa, i själva verket ska jag hålla fast och krama på henne heeeeeela tiden, fast det kan jag ju å andra sidan göra medan vi tokshoppar och tittar på fotboll oxå...


CHICAGO!!!
Downtown Chicago, det låter ju såå häftigt, och snart är vi där jag och mina söner! Det ska bli så himla toppenkul!

Jag har hittat en hög själsfränder som ska på samma stickevent i Chicago som jag! Jag slängde ut en fråga på Twitter och Facebook om det var fler som kom utifrån, ensamma och för första gången. Det har resulterat i att jag nu har organiserat upp en "meet up" för oss lonely-travellers den första dagen på eventet!

Det blev ett enormt gensvar på min fråga nämligen, så här långt är det kvinnor från Schweiz, Holland, Tyskland, Italien, Polen, USA, Sydafrika, Frankrike och lilla jag från Sverige som nu har en avtalad dejt - fatta hur kul det här kommer att bli! och fatta hur bra det är med sociala medier på internet...


Jag har slagit i taket vad det gäller shopping! Jag måste haft alldeles för mycket pengar, och som vi alla vet nu så gör det att det blir en enorm obalans i kretsloppet, och så kan vi INTE ha det!!! Alltså var det bara att shoppa på dårå...


  
Jag har bl a shoppat ett par KNALLGRÖNA skor och värsta snygga bootsen från Nude - jag är baske mig kär IGEN. En massa snygga kläder inhandlade hos bästa butiken ever, femminile, blev det också, bl a en skinnjacka från Jofama, den bara skrek på just mig när jag klev in i affären så den fick ju så klart flytta hem till mig.

mitt knallrosa "raffset"
Och så ett knallrosa underställ som man blir sååå glad av bara att titta på, ja man kan faktiskt bara handla av såna anledningar oxå - tycker jag i alla fall.

Förutom att hålla kretsloppet balanserat så tar jag mitt ansvar för att se till hjulen och ekonomin i Sverige rullar på och att människor har arbete - det kostar på men det är det ju förstås värt!

 
Vet ni vad!!! Jag gör inget särskilt den 18 april och eftersom det var som så, så kommer det att bli Paris för min del då - tänk va himmelens bra det är med en tom kalender, då kan sånt där bara hända. Mumsigt värre faktiskt! Jag har varit i Paris i arbetet tidigare, den här gången drar jag med ett gäng brudar som jag, förutom en av dem, aldrig träffat tidigare... spännande och sjukt kul ska det bli!


På stickfronten

made for London
Ett par Londonvantar beställda av dottern har levererats, de blev kanoners i en superfin blå färg och jag stickade i lyxiga Wollmeise, endast det bästa är gott nog! Det blev en blandning av Ravelrymönster och eget hitte-på. Rolig stickning var det!

Annars är det vääääldigt mycket upprepningar nu, just nu känns det som att slöjdfrökens lägsta möjliga betyg till mig var befogat. Men men, så där är det ibland, herregud man kan ju inte va på topp jämt inte.

I november ska jag ställa ut mina stickade alster! Visst är det fränt?? Jag blev tillfrågad om jag ville ställa ut dem på en konstutställning, då den aktuella konstföreningen tyckte det skulle vara roligt att ställa ut och uppmärksamma något lite annorlunda. För det mesta är det ju annars tavlor och fotografier som ställs ut i såna sammanhang. Jag känner mig väldigt smickrad och lyckligt lottad!
En hel del garner har jag också shoppat faktiskt, jaaa jag veeet men herregud garnaffärerna ska också överleva... och lite stickböcker - just ja de kommer nog nu snart vilken dag som helst och jag LÄNGTAR!! Den som väntar på nåt gott...väntar ALLTID för länge

"En fattig människa är inte den som är utan pengar utan den som är utan en dröm!"

6 kommentarer:

 1. Den där navelsträngen går aldrig av. Den blir kanske bara lite längre Gtunnare men den är hur seg som helst.

  SvaraRadera
  Svar
  1. ja jag har förstått det nu att det är så! det är bra att de har drömmar och att de tar chanserna/tillfällena när de dyker upp

   Radera
 2. finfina grejer rakt igenom
  du kommer ha de sååå bäst på alla turer
  å nästa gång de blir stickevent ska du
  inte ha några förkäden med dej,
  då ska jag med !!!

  SvaraRadera
 3. jaaaa det ska du såklart, två event nästa år ju!!!! Det första i New York i januari... det andra vet jag inte än

  SvaraRadera
 4. Oj va kul du ska ha på alla möjliga platser här i världen !! Riktigt avundsjuk e ja =)
  London ...mmm suck dit längtar man väl för jämnan.
  Frankrike, tja inga fel... d e språket då. Men har läst lite franska nu som vuxen så skulle kanske klara mej lite =P
  var hittar du alla event ??
  Önskar dottern Lycka till !!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja eller hur, jag känner mig otroligt lyckligt lottad nu som får vara med om allt detta.

   Ja London är en härlig stad, och dottern trivs alldeles förträffligt vilket ju är skönt.
   Jag kan ingen franska alls, men det får väl gå ändå ;)
   Jag googlar och slösurfar och rätt vad det är så dyker de upp - eventen.
   Tack för dina lyckönskningar till Jenny, jag ska vidarebefordra dom, tack!

   Radera