fredag 9 mars 2012

Herrans tukt och förmaning

Grannens tupp har vaknat, det är slut på friden för den här gången alltså! Jag hatar tuppfan efter ett tag, men just nu precis efter vintern så är det lite mysigt att höra honom. Men som sagt om en månad kanhända att han drabbas av absolut tystnad... vem vet?

Kuckeli...
Häromdagen fick jag en leverans med godsaker från Yll o Tyll, jag älskar Y&T, alltid supersnabba och alltid supertrevliga. Leveransen bestod av Debbie Bliss garn Rialto Lace, det känns helt underbart, Yll& Tylls Tunna Lin och en mönsterkatalog från Debbie Bliss med modeller stickade i just Rialto Lace.


Jag LÄNGTAR tills jag ska få börja sticka av garnerna. Lin har jag aldrig stickat i så det ska bli spännande! Färgen är helt underbar, en riktigt djup djup mörk smaragdgrön, love it. Garnet från Debbie Bliss är mörk fuschia, jättefint, det ska få bli en kofta eller en rektangulär sjal, har inte bestämt mig än.

Y&T Tunna Lin

Rialto Lace
Men, som sagt, de där ljuvliga sakerna får vänta lite, för jag håller mig själv i herrans tukt och förmaning, jag ska nämligen avsluta några projekt, sk UFO:n (projekt låter bättre, låter inte lika slött liksom) innan jag börjar att sticka av de här garnerna.

Men det ÄR svårt ska ni veta, riktigt svårt, och om jag känner mig själv rätt så kommer jag, som vilken annan missbrukare som helst, att snart hitta på en mängd riktigt bra ursäkter för att strunta i de andra projekten ett tag till och börja på nåt nytt här....

Jag slutade röka för många år sen, och jag tyckte det var ganska svårt, men det var ingenting mot det här.
Kämpigt värre!

Jag märker redan nu under tiden jag skriver vilka bra ursäkter som börjar dyka upp i tankarna:
 • men Reidun, det gör väl inget att du börjar på nåt nytt, det skadar väl ingen
 • det ska vara roligt att sticka
 • den där nya koftan/sjalen/vantarna ska jag ju använda på en gång så då måste jag börja nu... 
      eller varför inte den här:
 • jag har ju sprillans nya stickor och nya stickor förtjänar att debutera i nytt garn... 
Ganska bra ursäkt det där sista om jag får säga det själv...
Nya stickor kräva nya garner, eller..
Apropå stickor, jag köpte korta jumperstickor igår, det sägs att de ska vara skonsammare än de långa, då man får vila armar och axlar bättre, ska bli spännande att testa. Jag handlade dom på garnaffären Kecathu i Borlänge. Har ni vägarna förbi så MÅSTE ni kika in där. Det är en helt underbar butik, med ett stort och brett garnsortiment och alla tillhörande tillbehör, ett riktigt eldorado om man är garnälskare! Dessutom är de så otroligt trevliga, de tar sig alltid tid, den tid som behövs för varje fråga och för varje kund.

Svärmors vantar
Svärmor blev nöjd med vantarna, supernöjd - härligt! Dessutom ville hon nog prova Bitterrooten när hon väl såg den, kanske inte så känslig trots allt då...


"Bekymra dig inte över gamla problem, det kommer snart nya"

3 kommentarer:

 1. som alltid , härlig läsning

  SvaraRadera
 2. Så fina garner. Lingarnet var underbar i färgen. Klart duska börja på en ny stickning. Vad är det vi brukar säga? Jo, det ska vara roligt att sticka.//Kram

  SvaraRadera
 3. Nyfiken va Du ska göra av linet. Så himla fint.
  Appropå korta jumerstickor så tycker jag rundsticka funkar bäst.
  Sticka lungt!

  SvaraRadera