torsdag 1 mars 2012

Det ordnar sig...

Åååå underbara härliga våren är i antågande, känns det som... Lite tidigt än kanske så det lär väl bli ett och annat bakslag, men det går åt rätt håll i alla fall - härligt!


Just nu stickar jag för fullt på min Spruce Forest, nu är det inte långt kvar. Den kommer att bli bra, jag kan verkligen rekommendera mönstret!

Törnen, andra vanten
Man kan ju inte bara ha ett projekt igång, så utöver den håller jag på med finvantar i Rauma Finull, Törnen heter det mönstret. Det är så fint, men jag är lite missnöjd med min version av det så här långt, de blir för stora trots att jag stickar med stickor som är en storlek mindre än vad som anges i mönstret. Färgvalet blev inte heller så bra som jag tänkt mig, men men så där kan det ju vara. Som tur är har jag andra som vill ha dom, så så får det bli - jag ger bort dem helt enkelt och ger mig i kast med ett par nya till mig själv lite längre fram.

Teststickningen
Jag teststickar dessutom ett sockmönster, snabbstickade som 17 var de, har en halv socka  kvar att göra. De stickar jag i riktig djupt mörklila, tyvärr gör inte bilden färgen rättvisa, i Drops Nepal, jag gillar verkligen det garnet, så himla härligt!

Kofthäxtröjan - dåliga samvetet
Sen MÅSTE jag nog ta tag i min Kofthäxtröja, den ska vara klar till påsk, oj oj oj. Det är inte långt till påsk, men det är långt till en färdig tröja.... det får bli racerstickning... Det är inte första gången jag hamnar i den situationen och säkerligen inte den sista heller. Att man (jag) aldrig lär mig!!!

Kofthäxtröja??? Ja det finns en Facebookgrupp, Kofthäxorna,som startades av Dessi. Syftet att vi skulle sticka en kofta/tröja  och tanken är att den ska vara färdig till påsken 2012 - därav namnet Kofthäxorna. Det är så mycket roligare att sticka tillsammans även om det är tillsammans i cyberrymden! Nu börjar den ena efter den andra att bli klar med sina fina alster, så att det är väl bra om jag också sätter lite mera fart nu!


the one and only
Ni som läst min blogg har förstått att tålamod inte är min bästa gren, och jag berättade tidigare om min frustration angående att nysta garn - i vår familj är det numera maken som sköter den delen. Och nu har han testat nya nystmaskinen, och han är SÅ lycklig, ja han är så salig över den så han knappt finner ord! Tänk vad olika vi människor är ändå, hmm...

Han talar om den i ordalag som: fantastisk, går tyst och mjukt, spinner som en katt... ja jag vet inte vad jag ska säga liksom, jag säger nog ingenting och låter honom hålla på bara. Jag tror att alla dessa superlativ kommer sig av att han fått ett inre lugn när han inser att han kommer att få sköta det där helt och hållet och att jag inte kommer att befatta mig med det mer över huvud taget.

Ravelry - igår blev vi 2 000 000, helt otroligt, 2 miljoner stickerskor/stickare världen över!!!

"Man hinner nästan hur mycket som helst, bara man inte gör sig nån brådska"

4 kommentarer:

 1. många projekt på G å fina blir dom
  så bra att mannen gilla nya nystmaskinen
  man kan ju nu nästan påstå att ni har ett gemensamt intresse :)

  SvaraRadera
 2. Många fina projekt på gång. härligt att se att det är fler än jag som har mer än ett projekt igång samtidigt.
  Tröjan hinner du säkert klart och gör du inte det så slutar ju inte världen att snurra för det. Sticka på du i lugn och ro tids nog blir den klar den också.

  SvaraRadera
 3. Dina vantar blir ju underbart fina! Bra val av färger. När jag ser Lottas och dina barnbarn är det inte utan att jag också börjar längta. Men den dagen kommer säkert den också.

  SvaraRadera
 4. Vad härligt att mannen njuter av din nya nystmaskin. Vilken tur att du köpte den! Bara han inte går för långt och börjar sticka. Det är ju du som ska ha garnet!

  SvaraRadera