torsdag 23 februari 2012

Porr & känslor - i en härlig förening

Ni känner säkert igen tecknen: det pirrar i magen, man drar djupa suckar av välbehag och ja man nästan svämmar över av allt känslobubbel - oj oj! Just det, jag är förälskad!!! Lite tveeggat är det allt för det handlar om materiella ting, jag som inte alls tycker att SAKER är viktiga... hmmm.


Så är det förstås!

Fast saker och saker, om jag nu ska försvara mig - och det ska jag väl - så handlar det om material som man kan skapa något av, och det man skapar gör man ju med känsla, visst? Så där ja, nu har jag biktat mig också och det känns genast bättre, förälskad med gott samvete!

Visjö - I´m in lööv,!!!!!
Föremålen för min förälskelse är mina fynd från helgens Syfestival: Nya stickor, nålar, Manos, Visjö, Kauni, Rauma och Aubelita OCH min nya nystmaskin eller nej den är jag inte förälskad i.

Nystmaskinen..
Om jag ska vara ärlig tror jag min man är mer glad över nystmaskinen än vad jag är. Jag är som bekant inte utrustad med världens bästa tålamod, kan faktiskt vara så illa att jag är helt utan.... så när den gamla nystmaskinen hostat, hackat och strejkat - ja då har jag slitit av nystanet från maskinen och slängt iväg det och svurit illa och haft mig.

Kauni - härliga färger!
Min man däremot han har lugnt och sansat - förresten finns det nåt mer provocerande än lugna och sansade människor när man själv är i upplösningstillstånd -  plockat upp garnet efter mig, trätt på det på maskinen och lugnt nystat vidare... jobbigt läge för mig där... Så sista tiden med den gamla maskinen har nog maken fått lite ont i magen när han förstått att det är nystning på G, för jag har inte behövt nysta en enda gång utan han har förekommit mig och sagt att "jag gör det där jag..." ska jag skämmas eller vara glad för det erbjudandet?

Manos - underbart!
Porr för mig det är att titta på... att sukta efter.. lukta på... klämma och känna  - på garner, garner och åter garner. Jag förstår ju att det låter hur knasigt som helst men så är det, jag går helt enkelt igång på garner!

Rauma Finull - blir vantar just nu!
"Ibland är det bra att göra saker för sin egen skull och strunta i vad alla andra tycker"

5 kommentarer:

 1. Underbara bilder vännen! Du har bara gjort bra affärer. Min man är också en hejare på nystmaskinen och garnvindan Bara jag pratar fint med honom när han nystar så kan det bli många härvor i taget som blir uppnystade.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

   Radera
 2. Ja, dom förälskelserna behöver ju inte mannen din bli svartsjuk på heller! Han verkar ha full förståelse och hjälper dej att pyssla med dom. Han är nog också förälskad! Min däremot undrar alltid vad jag håller på med när jag nystar. Om jag plågar katterna ( som vi nu inte längre har och det beror inte på att jag nystar garn) eller varför jag skriker. Min nystvinda för ett j-kla väsen nämligen. Men han har inget emot att jag också har en förälskelse i garn och allt vad det för med sej. Fast nystvindan och nystmaskinen får jag ha i fred!

  SvaraRadera
 3. Vilken trevlig blogg du har! Blev sugen på sjalen Spruce Forest, tack vare dig!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! ...det samma, för nu hittade jag ju din blogg, den vill jag följa!
   Ja jag kan rekommendera Spruce Forest, jättefin OCH rolig stickning! Men jag rekommenderar dig oxå att sticka i annat garn än originalet Brooklyn Tweed. Helt underbart garn, men tyvärr har det gått av flera gånger under arbetet, och jag vet fler som varit med om samma...

   Radera