fredag 23 mars 2012

Toffel eller skogshuggare?

Solen skiner, det är varmt och det luktar vårsnusk ute - så himmelens underbart. När solen skiner på fönsterna ser man inte ut, inne ser man däremot allt och då menar jag ALLT - men även det är ju ett vårtecken så gott som något!


Oj, inget jag ägnar allt för mycket tid åt..

"Några dammtussar i hörnen är bara änglarnas tofflor"... jo tjena, i så fall använder mina änglar skogshuggarstövlar storlek 48 med tanke på dammtussarnas storlek, här pratar vi INTE några nätta små tofflor inte!
 
För en tid sedan skulle jag vara lite så där husmoderlig och baka, bakning är ju inte en talang jag skryter om precis kan jag säga, tvärtom, det talar jag väldigt tyst om, de flesta av mina bakprojekt misslyckas och det ganska rejält också.

Kan bero på att jag ägnade mig åt att vispa i diskmedel i mina klasskamraters sockerkakssmet på hemkunskapen istället för att faktiskt lyssna på fröken - va vet jag?
(Men jädrar vad smeten skummade, testa nån gång vettja :))

 
Så här kan det oxå bli när man bakar...

I alla fall så satte jag igång att väga, mäta och hälla upp, och så skred jag till verket med elvispen i högsta hugg, och då hände det sig att hela köket fylldes av ett moln värre än det där askmolnet från Island - jag hade för tusan glömt allt vad vätska heter, det var bara torra ingredienser i bunken - herreguuuuuud - mitt fina kök! Så grått, så vitt och så... dimmigt, så dammigt och så dålig sikt. Rester av det baket syns ännu nu när solen skiner in, det är ändå bara en bråkdel av ALLT som syns nu....

Men det gör inget nu, det gör inget att allt ser fruktansvärt lortigt och ofräscht ut - för det är ju våååååår!!! Bästa tiden är nu, både humöret och inspirationen stiger.


Vänstervantar - grrr

Gjort om och gjort rätt nu!

Mycket jag vill göra nu.... Jag har nu gjort en högervante till dottern, så hon slipper krångla och svära över att ha två vänstervantar. En till ska det bli så att den andra vänstervanten också får en maka.


Min blivande vårkofta

Vårkoftan - originalet
 Jag har kommit en bra bit på väg med min vårkofta som jag stickar i Rialto Lace från Debbie Bliss och det är snart dags att starta upp ett sockprojekt, vilket är nästa aktivitet i FB-gruppen Kofthäxorna. Jag spånar och kollar för fullt på fina roliga sockmönster, vi får se vad det blir.

Mums mums!
Förmodligen blir det ett par sockor ur min bok Socktopus - den är fylld av en massa sock- och garnporr, MUMS! Sockor är bland det roligaste att sticka tycker jag, det går fort och det finns en mängd olika sticktekniker att testa, den enklaste socka kan vara en rejäl utmaning. Det ska vara lite att bita i - det gillar jag!

"Så härligt det är att göra ingenting och sen vila efteråt"

4 kommentarer:

 1. Nu fick jag dagens första skratt, tack för det.
  Håller med våren är härlig!
  Vantarna är jättefina och va bra att dottern har fått en högervante också, lite lättare att ha dem på sig då. Snygg färg du valt på vårkoftan.Ska bli kul att se den färdig.
  Kram

  SvaraRadera
 2. Vad rolig du är!!!
  Äsch da! Det är snart sommar och solen står högre och då syns inte dammet så väl längre. Håll ut!

  SvaraRadera
 3. Jag tror att änglarna bor här allihopa med tanke på mängden tofflor

  SvaraRadera
 4. Heja Reidun !! Alla vårtecken gills ^^
  Fin kofta ... me like a lot !

  SvaraRadera