måndag 5 mars 2012

Tvära kast


Omkullkastade planer... det kan ju vara spännande när det blir så. men den här gången vet jag väl inte om jag tycker det blev så spännande, jag blev snarare sur faktiskt. Liiite barnsligt kanske, men det bjuder jag på.

Jag hade nämligen tänkt att överraska min svärmor med en fin sjal på hennes födelsedag. Till saken hör att jag aldrig stickat en spetssjal tidigare, så den där surheten beror väl till största delen på mitt sårade ego... Hon vet inte om att hon skulle få den, så egentligen gör det min reaktion ännu barnsligare, men ett sårat ego är baske mig inte att leka med!

Bitterroot

Nåväl sagt och gjort jag stickade en Bitterroot, som blev jättefin, om jag får säga det själv och det får jag ju. MEN de senaste gångerna svärmor har varit hem så har hon minsann HÖGT och T Y D L I G T talat om att hon inte tål sånt som är stickat i ullgarn. Ja ja tänkte jag, lilla hypokondrikertanten, du ska få sjalen ändå, för om du inte vet att det är ullgarn så kommer du inte att märka nåt - elakt tänkt av mig? Jag veeet, men jag bjuder på det oxå faktiskt.

Ju närmare födelsedagen vi kommit desto mer har jag tänkt att "nej det är ingen bra idé att ge henne sjalen, för tänk om hon inte kommer att använda den". Hur kul är det? Inte kul alls skulle jag säga..
Racerstickningen påbörjad!

Så i lördags kväll tänkte jag att "nää det får bli ett par vantar istället" och sen dess har det varit racerstickning mellan varven och NU är de färdiga, jippie. Och fina blev dom! Mönstret heter Torun och är gjort av Eva-Lotta Staffas och de är stickade i Wollmeise och Drops Baby Merino - mjuka och fina garner båda två, inget som ens tant svärmor kan förknippa med stickigt ullgarn!!.
Torun!

Hmmm tänker ni nu, det är ju också ullgarn... mm javisst men det vet ju inte svärmor om, fniss:))

"Det spelar ingen roll hur fort du springer om du springer åt fel håll"

5 kommentarer:

 1. helt underbart att läsa
  jag skrattar så jag gråter
  å njuter av att se dina dina alster
  kramizzzz

  SvaraRadera
 2. Du tänker normalt men stickar som en galning.
  Fasen vad snabb du är och vad fint allt blir.

  SvaraRadera
 3. Här har du en till som skrattar så tårarna rinner. Du har så rätt. Det man inte vet har man inte ont av. tihi...

  Kram

  SvaraRadera
 4. Vantar är en helt okej present att få. De här är ju så fina också. Sjalen ska ges till någon som önskar en.

  SvaraRadera