tisdag 13 mars 2012

Små lätta moln eller regntunga skyar

Vilken vår det blev, helt himla underbart! Våren och försommaren är den absolut bästa tiden på året, tycker jag i alla fall.

Kan det bli bättre?

Det är ju så livgivande! Längre dagar, en sol som börjar värma  - ja då tankas jag med massor av ny energi och positiva känslor. Tyvärr gäller inte det för alla, för en del är den här årstiden en tung tid på många sätt, för många infinner sig istället en trötthet och tunga tankar, helt enkelt lite mörkare moln på deras himmel. Vad olika det kan vara, vilka olika förutsättningar vi alla behöver för att trivas och må bra.
Längre fram i vår ska jag och min 20-åriga dotter göra Rom på tu man hand, det ska bli så superroligt. Nu tror ju dock min dotter att livet är typ slut för mig, för det är det ju när man är lika gammal som jag. Hon undrade faktiskt, och då INTE försynt och med lite finkänslighet, vad jag skulle göra medan hon blev uppvaktad av alla snygga italienare...

Hon undrade om jag skulle sitta med min stickning på nån uteservering och vara "tantig"! Oj oj oj, stackars flicka tänkte jag, (jag har ju gudbevars uppnått den aktningsvärda åldern att jag lärt mig lite fingertoppskänsla så jag tänkte bara, jag sa inget), att nu tjejen pratar vi Sydeuropa i allmänhet och Italien i synnerhet... Där vet man att uppskatta mogna kvinnor, så vi får väl se hur det blir med dotterns funderingar och "oro" för sin lilla mamma.

Nja.., jag stickar nog hellre

Å andra sidan sitter jag ju hellre på en mysig liten servering med min stickning och ett glas gott rött, men det behöver jag ju inte skriva henne på näsan he he.


Torun
Och vad ska jag sticka på i Rom då? Ja det brukar ju inte vara ett problem liksom, tvärtom, vad ska jag INTE sticka...

Jag har precis avslutat ytterligare ett par vantar i mönstret Torun, av Eva-Lotta Staffas denna gång blåa och vita, dom ska dottern få.

Som ni vet så håller jag ju på med min Spruce Forest, den åker fram mellan varven, det är en rolig stickning så även om den drar ut på tiden så kommer det inte att bli ett UFO - jag lovar!

Spruce Forest - detalj

För er som inte är sticknördar så kan jag berätta att UFO står för "UnFinished Object", så nu vet ni.


Scoop Neck Top
Jag har precis påbörjat en kofta, Scoop Neck Top i garnet Rialto Lace, design och garn från Debbie Bliss. Färgen är en mörk fuschia - superläcker tycker jag.
 

Här skall skapas Rock Island Shawl

På vänt ligger en sjal, världens läckraste btw enligt min mening, Rock Island Shawl, den ska jag sticka i det mörkgröna lingarnet från Yll o Tyll, jag älskar redan den där sjalen, undrar om det också beror på våren månntro...

Nu ska jag vara ledig resten av denna vecka,och jag ska bara vara... jag ska sticka, sticka och sticka, och så ska jag lata mig förstås. Det får bli ungkarlsmiddagar för hela slanten, fötterna på bordet och stickningen i knät!

"Ta alltid ut lyckan i förskott, det värsta som kan hända är att du varit lycklig i onödan"

3 kommentarer:

 1. många fina grejor på G
  måste nog ta å beställa lite mer garner
  så vårgarderoben utökas

  SvaraRadera
 2. Ja du, din dotter får nog kanske hålla reda på dej där i Italien. Och om du skulle få tid att sticka så finns det nog en hel del fina garner där du kan börja sticka nåt snyggt med.
  Mycket tänkvärt ordspråk du har med här också!

  SvaraRadera
 3. Ja mycke fint blir d ! O va najs xD

  SvaraRadera