måndag 26 mars 2012

Kolfiber - de e grejer det!

Nu har jag shoppat igen (jaaaa jag veeeet), men den här gången är det nyttosaker faktiskt. Fast när jag tänker efter, och det gjorde jag nu... så shoppar jag BARA nyttosaker, dvs saker som är nyttiga och bra för mig. Tänk att det finns en rimlig och bra förklaring till allt, vad glad jag blir!

Kolfiberstavar
T-nålar att fästa med

Jag har köpt kolfiberstavar och T-nålar, dessa fyndiga NYTTO-saker har inhandlats på en nätbutik för modellflygplansbygge (!). Dom här sakerna ska jag använda till att blocka/forma sjalar med.
Blockning pågår!
Nu vet jag att många av er inte är sticknördar så...: när man blockar så blöter man sitt alster, kramar ur överflödigt vatten och spänner/sträcker det och lägger det sedan plant för att torka. När jag blockar så lägger jag det på ett underlag som jag kan nåla fast plagget på, i mitt fall är underlaget en "hoppa-hage-matta" för barn, sedan sträcker jag ut och nålar fast plagget.

Tålamod...
Detta är ett tids- och tålamodskrävande jobb, fram för allt när det ska blockas spetssjal - och vad har vi sagt om mitt tålamod?  Nästan obefintligt...

Det går åt tusen miljoner nålar, och man (jag) svär, gör om och ändrar typ tusen gånger, för man (jag) är ju perfektionist oxå. Men det kan man få vara tycker jag när man lagt ner mycket själ, tid och arbete på sitt alster.

Nåväl, en spetssjal kräver som sagt sin insats, och på dessa kolfiberstavar kan jag nu istället trä på  alla spetsar, kanter etc, och bara sträcka ut allt i sin helhet och sen behöver man bara fästa stavarna i stället (med T-nålarna) - det låter ju som en nåd utan guds like detta. Fatta, det här kommer att minimera pressen på tålamodet och en blockning kommer att göras i en svinblink - otroligt!! Det är en vinna-vinna-situation för mig och alla i min närhet.

Jag återkommer med rapport om hur det fungerade!

Spruce Forest på blockning
Min Spruce Forest är klar!!! Och den är så fiiin. Den ligger nu på blockning (gjort på det gamla viset med nålar). Sjalen har varit rolig att sticka, den har fått tagit tid, jag har stickat annat mellan varven och plockat fram den här lite då och då.

I helgen repade jag upp den påbörjade kanten som görs sist på sjalen, jag gjorde det för det såg inte snyggt ut där jag plockat upp maskorna. Jag förstod inte beskrivningen riktigt hur de skulle plockas och stickas upp så jag gjorde efter eget huvud först... Det skulle jag ju inte gjort, för huvudet var nog tomt just då, för det blev INTE snyggt.

Nåväl sagt och gjort, jag repade upp och fick sedan hjälp av duktiga Dessi att begripa hur jag skulle göra. Så jag gjorde om och gjorde rätt och det ångrar jag ju inte! Tack snälla Dessi!!!

Vill göra!
Vårkoftan växer så sakteliga, och nu är det snart sockor på gång också. Det ska stickas sockor i Kofthäxorna minsann, och det ska ju bli såååå kul, jag älskar sockstickning. Tror ni jag tittade bland alla mina mönster? Nu känner ni igen mitt beteende så att... neeeeej det gjorde jag inte, jag sonderade internetterrängen igen och beställde nya mönster. Inte ett nytt utan flera nya, för jag kan ju inte bestämma mig så klart - velpotta som jag är.

Måste göras!!!
För vet ni - jag har hittat sockorna jag MÅSTE göra, det nästan stod Reidun på dom, och så såklart sockorna jag oxå VILL göra... ja så är det. Det bästa av allt är att de innehåller flerfärgsstickning och FLÄTOR - nu är jag lycklig aaah... Nu ska jag ta itu med det delikata problemet att välja garn till dem oxå!

I lördags kväll shoppade jag och mina vänner Dessi och Lotta också loss. Det var en sjuukt rolig shopping, jag skrattade så jag låg i soffan. Vi bor i olika delar av landet så vi shoppade tillsammans fast på distans i en gruppchatt, och det var baske mig inte det enklaste att få ihop, men till slut så lyckades vi - tror jag i alla fall, man kanske inte ska säga något om det förrän grejerna är här.

detta är bara en av många olika sorter...

Vi shoppade stickmarkörer, haha hur svårt kan DET vara tänker ni nu, men det var svårt jag lovar.... svårt men kul!

De där galna brudarna träffade jag på en stickkurs i Rättvik i januari, och sedan dess sätter de ständigt guldkant på min tillvaro!

"Det bästa sättet att bli kvitt en frestelse är att falla för den"

10 kommentarer:

 1. ha ha ha du e galen !!!
  väntar med spänning på mina markörer
  läs: 'vet inte riktigt vad jag beställde'
  kolfiberstavar är på G här oxå...vilken dag som helst

  SvaraRadera
 2. Nu blir jag nyfiken! Vart köper man dessa stavar? Och markörerna? VILL HA! :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. :)) Stavar och T-nålar köper du här: www.skanehobby.se
   och markörerna här:http://www.etsy.com/shop/fripperiesnbibelots

   Det finns markörer som ser ut som små ryska dockor du vet!!!!

   Shoppa lugnt nu;)

   Radera
 3. Jag blev väldigt nöjd med kolfiberstavarna, hoppas det funkar för dig också! Men jag skulle aldrig ha gått in här, nu MÅSTE jag ju göra den där snygga sjalen!!!

  SvaraRadera
 4. Det hoppas jag oxå, jag höll på med min blockning när jag såg ditt inlägg på Online café - perfekt :)
  Ha ha, ja var man ärn kikar in så hittar man ju nåt man vill göra - din Swallow Tail går ju inte av för hackor den heller - den vill jag göra!

  SvaraRadera
 5. Jag beställde kolfiberstavar och T-nålar från Skåne Hobby igår! ;) Inte farligt dyrt alls! =)

  SvaraRadera
 6. Jag beställde från samma ställe dom dig i söndags kväll och fick dem idag
  nej det var verkligen inte dyrt, och fort gick det! :-)

  SvaraRadera
 7. jaaaa härlig shopping var det
  nu är det helg igen så:
  vad shoppar vi ???
  vad behöver vi ???
  vad borde vi ha ???
  finns det nå't vi inte borde ha ???
  skulle inte tro det va' !!!
  hörs på chatten då.....

  SvaraRadera
 8. När använde man kolstavarna nu igen ...å hur ?
  Ja e ju såå himla dålig på d här me å blocka... suck

  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Marianne
   du har dom till för att spänna ut det stickade alstret
   blir en riktigt rak å fin kant istället för att du använder knappnålar ...hoppas du förstår hur jag menar

   Radera