lördag 2 november 2013

Livet är för kort...Hänger i mitt stickrum som en påminnelse...!
...för att slösas bort på saker och energijäklatjuvar. Vad trött och besviken man kan bli mellan alla varv hörrni. Men men, man kan inte ändra på människor, man kan bara bestämma hur man själv ska förhålla sig till dem... Det låter ju riktigt superenkelt, vilket det förstås inte är men man lär sig så länge man lever! När det är riktigt illa, ja då tycker jag att det skjuts för lite också. Fast det händer inte så ofta att det är såå illa :)

Lillfis& minifis <3
Men mina barnbarn... DOM kan jag spendera hur mycket tid som helst med. Fy farao vilken gåva dom är de där killarna, jag dör av lycka! Hur mycket kan man älska???? Inte en enda sekund med dem är slöseri med tid!

The wild one :)
Minifisen Adam som är en riktig liten vilde, när han spricker upp i det allra största leendet man kan tänka sig då dör ju jag, och när jag inte orkar härja i hans tempo mer så sätter jag han i knät och sjunger och berättar långa hitte-på-sagor, då slår han sig till ro, lutar sig mot mig och pillar i mitt hår och i min näsa ha ha, och så bara njuter vi. UNDERBART är bara förnamnet.

Vi kan prata vi :)
Och så lillfisen Hannes som man numera för långa samtal med, det är det bästa och roligaste jag vet. Kloka lilla unge <3
Hannes: Hej du! Va heter du?
Jag: Men Hannes det är ju jag, farmor...
Hannes: Jag vet, du heter Jejdun!

Mitt hjärta svämmar över <3 Som sagt, hur mycket kan man älska???? Gränslöst mycket kan jag säga, så mycket att det känns i hela kroppen!
Hur står jag ut att inte vara med de här killarna varje dag :)

Vänskap för livet!
Jag har varit en helg hos Lotta, min puddingälsklingsvän.!!! Herregud vad jag trivs i den där underbara galna människans sällskap! Vi stickar, vi babblar på, vi är tysta, vi äter helst inte bara ibland om vi får tid, vi pimplar kaffe, ibland nåt glas vin och en och annan Irish Coffe och så asgarvar vi och vi är tvillingsjälar. Så enkelt är det bara!

Behövs det nåt mer???
Nu var ju planen att vi skulle gå på den stora garnmässan som infaller varje höst och vår. Men vi ORKADE INTE, HANN INTE och VILLE INTE -  Näe herregud, den där mässan kan vi utantill nu! Vi drog in till stan istället och gick INTE till en antikaffär som det var tänkt att vi skulle göra för att var det meningen att jag skulle köpa en hylla där som jag kom på att det nog inte va så noga om jag fick den eller inte...
Näe vi köpte garner på fina gatan istället, garner som vi inte ens packade upp när vi kom hem, utan då fortsatte vi som om ingenting hade hänt med andra projekt på våra "gamla" garner! Ja ni hör ju hur det låter, hur vi håller på...

På stickfronten
Yäääy, nytt projekt! och JAAAA jag ska göra klart dom andra pågående projekten också, jag kör faktiskt med parallell-racer-stickning, en teknik jag har under utveckling :)

Vintervita sockorna!
 
Mitt senaste projekt är ytterligare ett par sockor, ett par vintervita i favvogarnet Wollmeise Twin. Mmmm jag vet jag har MÅNGA favvogarner, vem sa att man bara kan ha ett? Inte jag i alla fall!
De stickas efter ett litet eget hittepåmönster, en lite annorlunda flätstickning som jag hittat en gång i tiden som jag gör en egen variant på nu. Minskningen av fotkilen gör jag annorlunda än tidigare, typ tvärtom mot hur jag brukar sticka kilarna. Jag var tveksam, men det ser riktigt bra ut om jag får säga det själv. Och det får jag!

En annan sorts kärlek :)
Stickböcker = inspiration!!! Jag behöver jättemånga och helst alla på en och samma gång också, det är verkligen snudd på livsnödvändigt.... Därför har jag nu beställt många på en och samma gång också, ähum...de ska ändå inte läsas utan dom kommer att åka raka vägen in i hyllan där dom får stå och bara vara snygga länge länge innan jag ens öppnar dom. VA ÄR DET FÖR FEL PÅ MIG???? Men..., jag gillar ju det he he, faktum är att jag älskar mina böcker, faktum är att jag älskar att bara titta på dom där de står så fint i hyllan! Dom är fina att titta på, dom passar fint i mina fina skåp och HERREGUD JAG KOMMER JU ATT TITTA I DOM NÅN GÅNG!

Som sagt man kan ju köpa böckerna för att de är snygga OCH för att man vill bli inspirerad, tyvärr så är det ju så att en egenskap jag har är att jag många gånger liksom bara gör saker utan att tänka mig för, utan att undersöka saker och ting lite noggrannare...

Ett dåligt köp som visade sig bli ett riktigt bra fynd!
En sån grej är boken Knit Notes som jag beställde på nätet - jag hade stora förhoppningar på den men som istället först visade sig, i mitt tycke, vara en riktig skitbok - så kan det gå när man är shopaholic och inte läser innantill vad det är man köper....  Jag trodde det var en bok med många nya tekniker och instruktioner etc. Men så var inte fallet, utan det var snarare en anteckningsbok där man bokför sina egna stickprojekt på en väldigt detaljerad nivå. Jag blev sååå besviken när jag insåg vad det var jag hade köpt. Men NU när jag gör mitt eget hittepåmönster så visar det sig att den är apbra istället. 

Mössan med loggan... fortskrider, men det kommer ingen bild förrän mitt tålamod testats lite mer och den är klar.
Ja och så har jag ett par herrsockor på beställning, men fyyyy det är ju så trist med herrsockor...trodde jag ja, tills jag kollade på det bästa nätet som finns: INTERNET, hahaha den som finner han söker. Det finns ju hur mycket fina och roliga herrsockstickningar som helst. Så LET`S DO IT!


"Du blir bara stor om du vågar vara liten"

2 kommentarer:

  1. Vad mycket godis du har! Speciellt dom två guldgodis längst upp på sidan. Visst är det kul när man kan börja resonera med dom. Mycket roliga sanningar får man höra också.
    Det måste finnas väldigt många stickböcker för jag tror inte jag har nån av dom du visar på bilden. Och då har jag rätt många böcker och en till på väg. Men som sagt dom är snygga i hyllan och rätt vad det är upptäcker man att man har boken man letat efter och behöver.

    SvaraRadera